Молебень перед початком нового навчального року

18/31 серпня у кафедральному соборі на честь святого благовірного князя Олександра Невського відбувся традиційний молебень перед початком нового навчального року.

Соборний молебень очолив митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, йому співслужили клірики кафедрального собору та священнослужителі-викладачі Кам’янець-Подільського іконописного духовного училища.

Цього дня у храмі було особливо багато дітей та молоді.

В апостольському посланні, яке читалося під час Богослужіння, присутні чули, як святий Апостол Павло молиться за всіх, хто має приступити до пізнання, адже без Божої допомоги  неможливо сприйняти глибини навколишнього світу та Божественну істину. Тому Церква і закликає нас просити допомоги у Творця Всесвіту.

Крім звичайних прохань на молебні додавалися особливі молитви, присвячені пізнавальній праці розуму та душі учнів: «О єжє нізпослаті на отроков сіх Духа премудрості і разума, і отверзті ум і уста, і просвєтіті сєрдца іх к пріятію наказанія добрих ученій. Господу помолімся…»

Митрополит Феодор звернув увагу присутніх на прочитані Євангельські слова, сказавши, що основне – це засвоїти Божу правду, істину.  Він наголосив, що найголовнішим завданням науки є приведення людини до пізнання Бога. Процитувавши слова Господа про те, що не треба прешкоджати дітям приходити до Бога, Архіпастир сказав, що одержання знань повинно допомагати набуттю мудрості, а мудрість – це можливість розрізняти добро та зло, вона ж допомагає жити згідно з Господніми заповідями й отримати Боже благословення, а значить – наслідувати Царство Небесне.

Митрополит Феодор благословив присутніх й окропив усіх святою водою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *