Свято Собору Архістратига Божого Михаїла та інших Небесних Сил безплотних

У кафедральному соборі на честь святого благовірного князя Олександра Невського відбулося молитовне вшанування свята Собору Архістратига Божого Михаїла та інших Сил безплотних – найближчих служителів Божих, виконавців Його святої промислительної волі в справі спасіння людини. Вшанування Небесних Сил безплотних почалося напередодні святковою архієрейською всеношною.

Святкову Літургію очолив клірик кафедрального собору протоієрей Андрій Сосюк, йому співслужили священики собору.

Під час Богослужіння всі молилися, щоб Господь наповнив любов’ю висохлі серця людські, щоб нею були знищені ворожнеча, розділення та розколи, щоб Господь простив гріхи й беззаконня та дарував мир державі нашій, Церкві й усім людям.

Після читання святкового Євангельського зачала протоієрей Андрій, вітаючи всіх зі святом, зауважив, що в цей день ми повинні особливо зосередити свою увагу на тому, що відбувається навколо нас у духовному житті, про що ми постійно забуваємо або не надаємо ваги. Він наголосив, що все Святе Письмо розповідає нам про тісний зв’язок небесного світу з земним, а вся Божественна літургія пронизана згадками про те, що Небесні чини ангелів служать разом зі священиками Богу та з нами невидимо моляться Йому. Розповідаючи про падіння гордого ангела Денниці та його воїнства, перемогу світлих ангелів на чолі з Архістратигом Михаїлом, проповідник застеріг: “Ми повинні пам’ятати не тільки про те, що біля нас є ангел-охоронець, але й про те, що біля нас є ще й бісівська сила, що може надихати нас на все гріховне та порочне. Без істинної віри, без Бога зв’язок з невидимим світом буде для нас небезпечним, згубним і віддасть нас у полон бісів. Яскравим прикладом цього слугує спіритизм”. “Тільки з Богом, виконуючи Його святі заповіді, ми можемо й повинні спілкуватися з невидимим світом, – застеріг священик. – І для того, щоб з ангелами славословити свого Творця, нам потрібно жити благочестивим життям, як це робили всі святі, які ще при житті ставали земними ангелами, очищати своє серце від усього нечистого, гріховного, боротися зі своїми пристрастями та наповнювати його благодаттю, що і є метою всього нашого життя”.

Після завершення Святої літургії протоієрей Андрій привітав усіх причасників, іменинників з ім’ям Михаїл, а також всіх присутніх – з Днем Ангела, тому що в кожного з нас є ангел-охоронець. Отже цей день Свята Православна Церква відзначає ще як День Ангела кожного вірянина.

Наприкінці відбувся святковий молебень до Архістратига Божого Михаїла та всіх Небесних Сил безплотних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *