Свято Різдва Божої Матері в кафедральному соборі

21 вересня, в День свята Різдва Божої Матері, в кафедральному соборі на честь святого благовірного князя Олександра Невського відбулося урочисте Богослужіння.

Святкування розпочалося напередодні із урочистого вечірнього Богослужіння.

Святкову Літургію очолив ключар кафедрального собору протоієрей Тарасій Забудько. Йому співслужили клірики собору: протоієрей Андрій Сосюк, ієрей Вадим Гаджаман і диякон Андрій Зощук.

Після святкового Євангельського читання протоієрей Тарасій Забудько звернувся зі словом проповіді до присутніх богомольців, які прийшли вшанувати День Народження Божої Матері. Він звернув увагу вірян на те, що спосіб життя батьків Богородиці є прикладом для всіх нас. І тому, знаючи історію їхнього життя, ми маємо взяти для себе важливі духовні уроки. По-перше, це те, що вони, не маючи все життя дітей, не переставали молитися навіть тоді, коли, здавалося, що надії вже нема. По-друге, батьки Богородиці не втрачали сподівань та не впадали у відчай. Адже безпліддя у той час вважалося Божою карою. Вони смиренно терпіли кривди від тих, хто їх оточував. “Тому й ми, – продовжував протоієрей Тарасій, – якщо не маємо того, що хочемо, не повинні ремствувати, докоряти Богові, а за прикладом батьків Богородиці – молитися. Ми маємо пам’ятати про те, що в усьому є Воля Божа і все, що відбувається з нами, є корисним для нас. Тому не будемо в скрутних життєвих обставинах запитувати “За що?”, а замислимося над питанням “Для чого?”. І отримаємо для своєї душі повчальні уроки”.

Після Богослужіння відбувся святковий молебень до Божої Матері.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *