Святкове Богослужіння 14.01.2019 року

В день, коли Свята Православна Церква святкує Обрізання Господнє та пам’ять святителя Василія Великого, в кафедральному соборі на честь святого благовірного князя Олександра Невського відбулася святкова Божественна літургія. Літургію очолив Високопреосвященніший митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, йому співслужили священики собору.

Під час Літургії була прочитана молитва за мир. Ця молитва містить прохання, якими люди благають Бога простити їхні гріхи, що стають причиною багатьох скорбот і бід, дарувати любов і мир державі та Церкві. “Тому що Ти єси Цар миру”, – говориться в молитві, тобто тільки ті люди, які в перебувають у мирі з собою, своєю совістю, ближніми та Богом можуть називатися Божими.

Наприкінці Богослужіння протоієрей Тарасій Забудько звернувся зі словом проповіді до вірян. Його проповідь містила низку історичних фактів-розповідей про свято Обрізання Господнього та життя великого святого Православної Церкви – святителя Василія Великого.

Після завершення Божественної літургії митрополит Феодор привітав усіх вірян ще з одним святом – Новим роком. Торкнувшись проблеми календарного питання, він роз’яснив присутнім, чому православні християни не святкують Новий рік 1-го січня, нагадав про різноманіття календарів та зауважив, що календар існує у нас не тільки для фіксації подій життя, але для того, щоб ми, дарований нам Богом час, наповнили духовним змістом.

Завершив Богослужіння святковий Новорічний молебень, під час якого духовенство разом із паствою молитовно дякували Подателю усіх благ – Господеві Вседержителю за рік минулий та просили благословення на рік новий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *