Неділя 23-я після П’ятидесятниці

2/15 листопада, в неділю 23-ю після П’ятидесятниці, Православна Церква вшановує пам’ять мчч. Акиндина, Пігасія, Афонія, Елпідіфора, Анемподиста й ін. з ними, прп. Маркіана Киринейського, сщмчч. Костянтина та Ананії пресвітерів.

Цієї неділі  вірянам пропонується  Євангельське читання про зцілення Христом гадаринського біснуватого (Лк. 8: 26-39). Вищезгаданий уривок ще раз розкриває нам із вами розуміння того, що причину всіх наших нещасть, нашої невлаштованості, всіх неприємних подій, які ми з вами переживаємо, потрібно шукати не у провинах інших людей, а у своїй душі, тому що причина всього злого, що ми відчуваємо на собі, полягає у наших із вами гріхах.

Архіпастир, роз’яснюючи цю Євангельську подію, нагадав вірянам історію гріхопадіння людей в раю, що сталося за участю раніше скинутого з небес денниці-диявола. При цьому він звернув увагу присутніх на те, що увесь час поряд із людьми знаходиться зла сила, яку стримує лише благодать Христа. І тому, щоб бути вільними, потрібно завжди бути з Христом, вчитися жити з Богом, бути вільними не тільки від гріха, але й від пристратей.

Митрополит Феодор, посилаючись на слова святих, приклади патериків, розповів, яким чином людина може позбавитися дії впливу злих сил, щоб все його життя було Богоугодним і спасительним.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *